İcra takibi söz konusu olduğunda pek çok soru sorulur. Genellikle bu sorular daha önce ödeme ile ilgili sorun yaşamamış kişiler tarafından sorulmaktadır. İnternette bu konu ile ilgili çoğu gerçek olmayan pek çok bilgi dolaşır. Bu sebeple sizin için bu soruların cevaplarını kısa kısa özetledik.
İçindekiler
İcra Takibi Ne Anlama Gelir | Neden Yapılır
İcra takibi önceden borçlanmanız ve bu borcu ödememeniz sonucunda hukuken başlamış bir süreçtir. İcra takibi sonucunda size bir belge ile durum hakkında bilgilendirme yapılır. Genellikle bu bilgilendirmeyi icradan kağıt geldi şeklinde özetlemek mümkündür. Hangi durumlarda gelir.
İcradan Eve Kağıt Gelmesi ve Sonrası
Elinize bu kağıt ulaştıktan sonra, dikkatli bir şekilde bu kağıdı okumanız tavsiye edilir. Bu kağıt içerisinde yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgilendirme vardır. Borclunun adı ve adresi, alacaklının adı ve adresi, borcun miktarı, tarihi, faizi ile ilgili bilgiler yer alır.
Ne Yapmalıyım?
Borcu ödediniz mi? Borç size mi ait? Bu soruların cevaplarını vermeniz gerekmektedir. Eğer borçta bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, eksik – fazla yada daha önceden ödenmiş bir borç için icra takibi başlatılmışsa hemen itiraz etmeniz gerekir. Çünkü elinize icra takibi belgesi ulaştıktan sonra bir süreç işlemeye başlamıştır. Bu sebeple bu süreç içerisinde borcunuzu kapatmalı ve buna göre bir yol izlemelisiniz.
Avukattan Destek Almak
Bu hukuki süreçler hakkında yeterince bilgi sahibi değilseniz, bir avukattan destek almanız sizin çıkarınıza olacaktır. Ödeme süreci, alacaklı ile anlaşma yapılması, borcun takside bölünmesi, ödenmesi yada haciz ile ilgili tüm hukuki süreci avukatınız sizin adınıza yürütür.
Mal Beyanı Nedir?
Borcun karşılığında mal varlığınızı beyan etmeniz gerekmektedir. Bu sayede icra süreci mal varlığınız üzerinden devam eder. Mal varlığı beyan etmemeniz durumunda hapis cezası ile karşılaşma ihtimaliniz olduğunu unutmayın.
Gecikmiş İtiraz Konusu
Bazı özel durumlar söz konusu olması halinde, örneğin hastalık gibi, itirazınızı engelleyecek bir durum oluşmuşsa üç gün içerisinde icra mahkemesine gecikmiş itirazda bulunmanız mümkün olabilir.
Şurası unutulmamalıdır ki, itirazda bulunmamanız süreci kabul ettiğiniz anlamına gelir. Sonrasında icra takip süreci haciz işlemi ile devam edecektir. Bu sebeple ödeme gücünüz varsa, yada anlaşmak istiyorsanız alıcı ile iletişime geçmeli, itiraz etmeli yada borcun taksitlendirilmesi için talepte bulunmalısınız.
Daha fazla bilgi için https://www.melihsaatci.av.tr/icra-takibi-ve-haciz-islemleri/ adresine bakabilirsiniz.
İcra takibi ile ilgili her türlü sorunuz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
icra hakkında biraz bilgi verirmisiniz kısaca
İcra konusunda en iyi site burasi
bu sayfa çok ilgimi çok çekti bana çok şey kattı bilgileriniz için teşekkür ederim
bu site gerçekten çok bilgi verici kafamdaki tüm sorular azaldı yardımınız için teşekkür ederim
Bu işlerin nasıl yürüdüğünü ilgili sayfa ile öğrenmek güzel oluyor
Gerçekten hiçbir bilgisi olmayan bir kişi için gayet açıklayıcı bir şekilde anlatılmış teşekkür ederiz
Harika bilgiler içeriyor araştırmalarımin çoğunu bu sitede buldum tesekkurler